MedieMission International har låtit trycka miljontals kampanjböcker och delar av Bibeln till bruk för de evangeliska församlingarna i Ryssland. De frivilliga i församlingarna har delat ut litteratur på olika håll i Ryssland ända till avlägsna byar. Som resultat av det uthålliga arbetet har tusentals ryssar funnit sin tro på Jesus.
Här är några berättelser om arbetets resultat som återfinns i Ett år för Jesus (One Year for Jesus), församlingen De Evangeliska Kristna i Rysslands infoblad.

 

Elizavetas glädjetårar
”Vårt team har besökt Peremyshl flera gånger hos Elizaveta och inbjudit henne till kyrkan, men hon har inte velat komma. Vårt senaste besök var särskilt. Elizaveta berättade att hennes son lämnat sin familj och sina barn. Hon bad oss be för sin son: ‘Jag tror att Gud kan förändra situationen.’ Sedan bad hon Gud att förlåta hennes synder. Hon var så allvarlig att hon inte kunde låta bli att gråta. Plötsligt började det regna samtidigt som solen sken. Elizaveta log med tårfyllda ögon och sade: ’Himlen gläds med mig!’” (Denis Nefedkin, Församlingen Nådens team, Kaluga)

 

 

Panas tro höll mot förtrycket
”I en avlägsen by nära staden Novokuznetsk träffade vi den 94-åriga Pana som haft ett mycket svårt liv. Stora snödrivor nästan täckte hennes hus. För att få vatten måste hon gå långt längs med en hal sluttning. Medlemmar av vårt team började besöka henne och tog med vatten och mat och hjälpte henne. Pana tog emot teamet med öppet hjärta och bad med dem. Panas – som föddes år 1923 i byn Bulatovo – mor förde barnen till den lilla bykyrkan och hemma bad de tillsammans. Även under förtrycket levde Gud i Panas hjärta. Hon har aldrig upphört med att be, eller att be Gud om hjälp.” (Jevgeny Gololobov, Församlingen på Hällens team, Novokuznetsk)

 

 

Tanja och Aleksei fick hopp i sitt liv
“Vi träffade den 85-åriga Tanja Sokharevo i en ödslig by. Där finns ingen matbutik, sjukhus eller skola. Tanja tar ensam hand om huset och trädgården samt sin make Aleksei, som fick blodpropp och som knappt kan gå eller tala. Nu och då kommer en sjuksköterska på besök från en närbelägen stad. Tanjas barn hjälper inte till på något sätt. Vi fick be för Aleksei. Han kunde inte just prata, men han deltog i den syndigas bön. Tanja tog emot Jesus i sitt hjärta. Med tårar i ögonen lyssnade de på att Jesus hade dött för deras synders skull och att genom att tro på Honom skulle de få ta emot frälsningens gåva.” (Elena Beljakova, Nytt Liv-församlingens team, Barnaul)

 

Katjas underbara tillfrisknande
”Då hon var gravid i nionde månaden, fick Katja beskedet från sjukhuset att hennes HIV-test var positivt. Efter en första chock fick hon självdestruktiva tankar. Det knackade på Katjas dörr. Man berättade för henne om Jesus. Katja ville inte tala, men tog emot Nya testamentet. Hon bad senare för sig själv den syndigas bön och kände Guds frid fylla sitt hjärta. Nästa vecka kallades Katja till en annan klinik. Nu var HIV-testet negativt. I det samma försvann självmordstankarna. Gud försäkrade att Hans Ord är levande och starkt.” (Vladimir Kovalev, Levande Gud-församlingens team, Bogorodsk, Nizhnij Novgorod-territoriet)

Om du vill stöda litteraturarbetet i Ryssland, se sidan Ge en gåva.